На велосипедах до Почаєва

11667294_1093962080670044_660036609797485802_n

    Щороку  під час Петрового посту підлітки смт Колки та сіл Любче і Залісці їдуть до святинь Почаївської Лаври на велосипедах. 

Цей рік не став винятком. З 28 червня по 2 липня на чолі із священиками Сергієм Савієвським (с. Любче), Олександр Білінський (смт. Колки), Михайлом Анісімовим (смт.Колки) та Миколою Жученя (с. Залісці) молоді люди знову провели нас на двохколісних конях.

У неділю ввечері, 28 чевня, паломники, із своїх домівок з’їхалися на нічліг до Волинської Духовної Семінарії. 29 червня, в понеділок вдосвіта, усі вирушили до цілі подорожі. Ввечері того ж  дня, після подолання понад ста кілометрів дороги, пілігріми прибули до села Онишківці Рівненської області, де знаходиться чудотворне джерело праведної Анни. Помолившись у цій обителі паломники залишилися на нічліг.

Зранку усі вирушили до головної святині Західної України. Там  приклонилися до святинь обителі: чудотворної ікони Божої Матері; мощів преподобних Іова та Амфілохія; відпечатку стопи Божої Матері та інших святинь, що в собі зберігає свята Лавра.    Після поклонінь Почаївським святиням на нічліг велосипедисти повернулися до села Онишківці

На ранок, 1 липня, усі  помолились на ранішньому богослужінні, окунулись в цілюще джерело та пообідавши вирушили до Луцька. До древнього міста Лучеськ паломники прибули ввечері та заночували знову у стінах ВДС.

2 липня велосипедисти розділилися тому, що подорож підійшла до завершення, і одна група поїхала додому, до смт. Колки, а інша до села Залісці і Любче.

Подорож на велосипедах значно виснажила паломників, проте ця втома була в задоволення. Поклоніння святині у такий спосіб є не лише духовним подвигом самих подорожуючих, а й місіонерським.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *