Свято Великодня в будинку для людей похилого віку

Люди похилого віку , які змалечку звикли до храму та богослужінь боляче переносять  відсутність можливості на велике свято Пасхи перебувати на святковому богослужінні.         

На краю району в селі Навіз знаходиться стаціонарне відділення для постійного проживання Рожищенського територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, в якому саме і перебувають такі люди. Вже кілька років місіонерська група священиків духовно окормляє мешканців закладу, вітаючи їх із церковними святами та  звершуючи таїнства. Свято Христового Воскресіння не стало винятком, і цього дня духовенство також завітало до центру.

Святкове богослужіння, яке було мрією стало для стареньких реальністю.  Для них було відслуженно Пасхальну Заутренню. Богослужіння очолив прес-секретар благочиння протоієрей Дмитрій Теравський під спів хору  священиків району на чолі протоієрея Сергія Савієвського.

– Ми вітаємо вас із цим святом. Бажаємо вам кріпості духовної і фізичної. Бажаємо всім вам, аби дочекалися наступного Великодня, аби раділи, не сумували та  не впадали у відчай. І щоб у ваших серцях були ці вічні слова «Христос Воскрес», – привітав усіх присутніх священнослужитель Дмитрій Теравський.

На завершення зустрічі гості подарували бабусям і дідусям пасхальні крашанки та іконки святого Воскресіння, які освячені на гробі Господньому.

Радість торжества переповнювала усіх. Старенькі цілували руки, щиро дякували за молитву та бажали священикам довгих літ життя, а духовенство із співом “Христос Воскрес” обійшли усі кімнати та привітали  прикутих до ліжка хворих мешканців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *