Жителі Вічинь відзначили день села із молитвою

IMG_1773

        Уже стало доброю традицією, що жителі сіл нашого району святкують День села із молитвою. 26 вересня таке свято відбулося в селі Вічині.     

Розпочалося святкування із урочистого посвячення могили та пам’ятника воїна УПА Петра Козака, який загинув у бою з фашистськими окупантами 26 вересня 1943 року. Заупокійну панахиду здійснив настоятель місцевого Свято-Преображенського храму села Вічині священик Микола.

Слідом за Петром Козаком присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів вихідців із села.

Святкування Дня села продовжили урочисті збори. Голова райдержадміністрації Інна Гайворонська привітала жителів та гостей села із річницею, побажала процвітання і добробуту Вічиням, міцного здоров’я та успіхів, сил та наснаги його мешканцям, щоб наполегливо працювати заради майбутнього рідного села, дбайливо оберігати та примножувати свої традиції.

З нагоди свята, Інна Михайлівна вручила Почесні грамоти райдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток села, активну громадську діяльність, відстоювання інтересів громади священику Свято-Преображенського храму с. Вічині священику Миколі та директору загальноосвітньої школи І-ІІ ст. с. Вічині Володимиру Матвійчуку. Після офіційної частини відбувся святковий концерт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *