Храмове свято в селі Підгірне

IMG_0089

    У вівторок, 10 листопада, село Підгірне відзначило храмове свято. Престол їхньої  древньої святині освячений на честь святої великомучениці Параскеви. З самого ранку до церкви почали сходитися люди, адже традиційно храмове свято – це свято усього села.     

Святкове богослужіння з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта очолив благочинний Локачинської округи протоієрей Анатолій Собуцький, якому співслужили благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, священики Рожищенського та Луцького районів. Після співу “Отче наш…” проповідь виголосив настоятель храму села Береськ священик Федір Сігнаєвський, який розповів життя святої великомучениці та закликав вірян ніколи не цуратися своєї віри.

Після завершення Божественної літургії відбувся подячний молебень, який очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко. У вітальному слові отець Петро наголосив на духовному значені престольного свята – “У такі дні всі люди збираються разом у храмі, зникають усякі непорозуміння та негаразди, усі радіють та перебувають у духовному піднесенні наповнюючись Божою благодаттю.” Настоятель храму протоієрей Олександр Дацюк подякував священикам та вірянам за свято і побажав усім доброго здоров’я та довгих літ життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *