До Почаєва на велосипедах

 Щороку  під час Петрового посту підлітки смт Колки та села Залісці їдуть до святинь Почаївської Лаври на велосипедах. Цей рік не став винятком. З 11  по 15 червня на чолі із священиками Олександром Білінським, Михайлом Анісімовим (смт.Колки) та Миколою Жученя (с. Залісці) молоді люди знову провели час на двоколісних конях.      

У неділю ввечері, 11 чевня, паломники, із своїх домівок з’їхалися до Луцька, де були глядачами Волинського благовісту, а  на нічліг поїхали  до Волинської Духовної Семінарії. 12 червня, в понеділок вдосвіта, усі вирушили до цілі подорожі. Ввечері того ж  дня, після подолання понад ста кілометрів дороги, пілігрими прибули до села Онишківці Рівненської області, де знаходиться чудотворне джерело праведної Анни. Помолившись у цій обителі паломники залишилися на нічліг.

Зранку усі вирушили до головної святині Західної України. Там  поклонилися до святинь обителі: чудотворної ікони Божої Матері; мощів преподобних Іова та Амфілохія; відпечатку стопи Божої Матері та інших святинь, що в собі зберігає свята Лавра.    Після поклонінь Почаївським святиням на нічліг велосипедисти повернулися до села Онишківці

На ранок, 14 червня, усі  помолились на ранішньому богослужінні, окунулись в цілюще джерело та після трапези вирушили до Луцька. До древнього міста Лучеськ паломники прибули ввечері та заночували знову у стінах ВДС.

15 червня велосипедисти розділилися тому, що подорож підійшла до завершення, і одна група поїхала додому, до смт. Колки, а інша до села Залісці.

Подорож на велосипедах значно виснажила паломників, проте ця втома була в задоволення. Поклоніння святині у такий спосіб є не лише духовним подвигом самих подорожуючих, а й місіонерським.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *