Храмові святкування в селі Доросині

У вівторок, 31 жовтня, в день пам’яті святого апостола і євангелиста Луки жителі села Доросині святкували одразу три події: престольний празник, 500-річчя православного християнства та священства у Доросинях та День народження настоятеля храму  – священика Євгенія Срібного.    

Святкове Богослужіння з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла  очолив настоятель храму Всіх святих Землі Волинської міста Луцьк протоієрей Володимир Яцишин , якому співслужили священик села Щурин протоієрей Григорій Панчук, священик села Шепель Луцького району протоієрей Миколай Іллюк, прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський та отецю Євгеній.

Богослужіння супроводжувалося співом місцевим хором, в храмі на свято зібралася велика кількістьприхожан: від людей літнього віку до зовсім маленьких діток. По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід навколо храму. Було прочитано Святе Євангелія та  окроплено присутніх Святою водою.

На завершення свята запрошені священики привітали настоятеля храму із знаменними подіями та побажали йому довгих літ життя на пастирській ниві. До вітань приєдналися і прихожани, які квітами та чуйними словами проявили свою любов до отця Євгенія. В свою чергу священик подякував за вітання гостям та вірянам та побав усім Божого благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *