Престольне свято в селі Доросині

12196225_1041515962559236_5692398943783510325_n

У суботу, 31 жовтня, Церква вшановує пам’ять святого апостола і євангелиста Луки. Цей день є особливим для жителів села Доросині, адже саме на честь святого апостола у XVIII столітті було збудовано дерев’яний красень-храм.  

З нагоди престольного свята було звершено торжественне богослуження, яке з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта очолив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, якому співслужили благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, настоятель храму Всіх святих землі Волинської міста Луцьк протоієрей Володимир Яцишин, клірик Берестечківського благочиння священик Олег Точинський, клірик Володимир-Волинської єпархії протоієрей Евгеній Стойка, протодиякон Ігор Савієвський та священики навколишніх сіл.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму.У своєму вітальному слові отець Велентин привітав усіх із храмовим святом, а також настоятеля храму священика Євгенія Срібного, який в цей день відзначає День народження. Отець Євгеній подякував духовенству та вірянам і побажав їм Божої допомоги та довгих літ життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *