Рожищенський район зустрів міжнародний Хресний хід до Почаївської Лаври (відео)

У суботу, 29 липня, Рожищенський район зустрів міжнародний Хресний хід, який прямує до Свято-Успенської Почаївської Лаври.     

Більше тисячі вірян,серед яких, разом із  українцями,  громадяни Польщі, Білорусі, Грузії, Італії та Угорщини із молитвою на устах ідуть до  великої святині Західної України.

У Рожищенському районі паломників зустріли у селах Переспа та  Кременець. Але урочиста зустріч відбулася при в’їзді в село Копачівка. Зустріч очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко у супроводі настоятеля місцевого храму протоієрея Михайла Лесика, прес-секретаря Рожищенського благочиння священика Дмитрія Теравського та священика села Кременець протоієрея Василя Дендака.

За древньою традицією Хресний хід зустріли також хоругвами. Тричі поклонилися один одному із вітальними словами “Христос Воскрес! Воїстину Воскрес!”

Далі усі попрямували до Свято-Вознесенського храму, де усім місцеві жителі приготували трапезу, після якої розпочалося Вечірнє Богослужіння.

У неділю, 30 липня, по завершенні Божественної Літургії Хресна хода вирушить далі у напрямку своєї цілі. Прибуття до Почаєва планується у п’ятницю, 4 серпня, напередодні святкування Почаївської ікони Божої Матері.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *