Єпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію у селі Рудка Козинська

9 червня 2019 року, в неділю святих отців І Вселенського Собору, у Свято-Троїцькому храмі села Рудка Козинська керуючий Волинською єпархією, єпископ Нафанаїл очолив Божественну літургію.   

Його Преосвященству співслужили настоятель храму, протоієрей Петро Мазур, настоятель Свято-Покровського храму Луцька, архімандрит Афанасій (Герман),  завідуючий канцелярією єпархії, архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

Також, архіпастир відзначив настоятеля Свято-Троїцького храму, протоієрея Петра Мазура, високою церковною нагородою – митрою.

Наприкінці літургії єпископ Нафанаїл звернувся до прихожан зі словами проповіді, в якій наголосив на важливій ролі у розвитку та захисті Православної Церкви святими отцями Першого Вселенського Собору, пам’ять яких сьогодні згадує уся повнота Христової Церкви. Архіпастир зауважив, що диявол хотів знищити Церкву гоніннями, кровопролиттям та коли побачив, що Церква від цього тільки зростає і стає міцнішою, почав розривати її з середини, за допомогою різноманітних єресей.

Такий спосіб гонінь і розбрату триває й до нині, тому кожен віруючий християнин має старанно берегти істинність віри та її вчення. Продовжувати брати приклад з отців, вчителів, мучеників та сповідників Православної Церкви, які нічого не боячись захищали чистоту віри Христової, котра вела й нині веде християн до спасіння.

Крім того, за багаторічну, плідну працю на благо Церкви Христової були нагороджені: староста громади – Бурачук Володимир – орденом рівноапостольного князя Володимира (3 ступеня) та регент місцевого хору – Мазур Наталія – орденом рівноапостольної княгині Ольги.

Настоятель разом з парафіянами були щиро вдячні за архіпастирський візит, спільну літургію та мудрі слова повчання від єпископа Нафанаїла та побажали Його Преосвященству Божої допомоги й підтримки у цей нелегкий час випробувань та многих літ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *