Прес-секретар Рожищенського благочиння взяв участь у встановленні найбільшої писанки з дерева (відео)

У суботу, 15 квітня, напередодні Великодня, на площі Незалежності в місті Рожище на Волині, встановили найбільшу в Україні великодню писанку виготовлену з дерева.      

Ідея зробити дерев’яну писанку належить керівнику ГР «Мистецький форпост» Віталію Шевченку та вихованцям зразкової студії «Етюд» Рожищенського БДТ.

За словами Віталія Шевченка, рожищенська писанка створена із дерева, заввишки 2 метри 50 сантиметрів, є найбільшою не тільки в Україні, а й у світі.

Долучилися до нанесення останніх штрихів на великодній писанці Рожищенський міський голова, та прес-секретар Рожищенського благочиння священик Дмитрій Теравський.

Отець Дмитро зауважив, що писанкарство в нашій країні дуже розвинено і українці роблять писанки використовуючи різні матеріали. Писанка є історією нашої країни та її символом. Саме це є свідченням того, що люди люблять Бога і люблять присвячувати своє мистецтво для Нього. Священик привітав усіх із прийдешнім святом Пасхи та побажав пасхальної радості не лише в святкові дні, а й завжди.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *