У Рожищенському благочинні відбувся загальнорайонний Пасхальний фестиваль

У вівторок, 18 квітня, на третій день Пасхи, в селі Залісці проходив загальнорайонний Пасхальний фестиваль. Організував його настоятель Свято- Георгієвського місцево храму священик Микола Жученя з допомогою дітей із Недільної школи.

У фестивалі взяло участь приблизно 60 дітей, які приїхали з  Рожище, Любче, Мильська, Топільна, Рудні, Доросинь, і відповідно із Залісець.

«І мені і дітям готуватися було дуже важко, тому що потрібно було поєднувати пасхальні служби, суворий піст, навчання дітей, домашні обов’язки і плюс до того збиратися на репетиції. То було дуже не просто цим всім займатися. Але ми це пройшли, і в принципі все далося. Священики інші підтримали і діти старшого віку відгукнулися, щоб допомогти», – зауважує Микола Жученя.

Розпочали фестиваль з молитви в храмі Божому. Також священик Микола розповів про саме свято Пасху, про те, що передувало Воскресінню Христовому, кому найперше з’явився Ісус Христос після Воскресіння, скільки днів святкують Пасху. Микола Жученя зазначає, що йому було дуже приємно те, що діти багато знають.

Після молитви всі зібралися надворі біля підготовленої сцени, аби подивитися театралізоване дійство на пасхальну тематику «Червона шапочка» і розповісти вірші. У виставі взяли участь дітки з Недільної школи.

Молодіжка «Ніка» провела декілька флешмобів із глядачами. Опісля хтось побіг грати у футбол, а хтось залишився на загальні ігри, які проводили священик і «Ніка». Після ігор, розділившись на команди, діти проходили станційну гру. Біля храму панували дитячий сміх і неймовірні емоції.

В кінці фестивалю Микола Жученя роздав діткам іконки з храму Єрусалима, освячені на гробі Господньому, і найбільш активним учасникам подарував книжечки на біблійну тематику.

«Організували цей фестиваль, аби внести ноту духовності в кожного, і щоб діти розуміли сенс свята Воскресіння Господнього», – додав на завершення настоятель Залісцівського храму Микола Жученя.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *